Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ένωση Συλλόγων Γονέων: Έγινε το πρώτο βήμα για τη στέγαση του 12ου Δημοτικού

on .

 
pano enosis goneon«Πρώτο βήμα για να μη χαθεί οριστικά το οικόπεδο», χαρακτηρίζει το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής, την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλοτρίωση ακινήτου  προς ανέγερση διδακτηρίου, που θα στεγάσει το 12ο Δημοτικό Σχολείο και ένα νηπιαγωγείο. 
 
 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής:
 
«Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα «Συζήτηση και (Καταρχήν) λήψη απόφασης λήψης δανείου για την απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 119 (πρώην Σχολείο ΜΑΚΡΗ) με εισήγηση του Δημάρχου κ. Ι. Σταθόπουλου», το οποίο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να μη χαθεί οριστικά το οικόπεδο αυτό, μετά την πάροδο τόσων χρόνων απραξίας.
 
Η Ένωση, που χρόνια τώρα διεκδικεί το συγκεκριμένο οικόπεδο και έχει καταφέρει να το διαφυλάξει για να μη χαθεί ήταν εκεί και έκανε παρέμβαση, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη αλλά για όλες τις πάγιες διεκδικήσεις της με αναφορά και στα υπόλοιπα δεσμευμένα ή/και χαρακτηρισμένα οικόπεδα καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα. Η ανέγερση του 12ου Δημοτικού και ενός νηπιαγωγείου στο ΟΤ 119 είναι πάγιο αίτημα που άπτεται του μεγάλου προβλήματος έλλειψης σχολικής στέγης που ταλαιπωρεί πολλά χρόνια τώρα τη σχολική κοινότητα της πόλης. Το συγκεκριμένο και μοναδικό για την περιοχή οικόπεδο, έχει κριθεί κατάλληλο ως χώρος σχολείου.
 
Παρέμβαση επίσης έκανε ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού, που πάντα στηρίζει τις διεκδικήσεις μας και βρίσκεται στο πλευρό μας και τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.
Η Ένωση συμμερίζεται τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίες είναι εύλογες και καθόλα σεβαστές. Μια επίσκεψη όμως στα δημοτικά της νότιας περιοχής (άνω της Μεσογείων) εξηγεί την αναγκαιότητα αλλά και την επιμονή μας στη συγκεκριμένη διεκδίκηση.
 
Οι ανάγκες για σχολική στέγη είναι και θα παραμείνουν μεγάλες. Ο δρόμος για την επίλυση του προβλήματος αυτού, αλλά και άλλων δομών που έχει ανάγκη η πόλη μας, όπως οι Παιδικοί Σταθμοί, είναι μακρύς και δύσκολος, χρειάζεται σοβαρό σχεδιασμό, συνεργασία και κυρίως αύξηση των δαπανών από την Πολιτεία.
 
Η Ένωση στηρίζει σταθερά και αταλάντευτα τη Δημόσια, Δωρεάν και Ενιαία Παιδεία. Αγωνίζεται ώστε η κάλυψη των αναγκών της Παιδείας, τόσο σε υποδομές όπως η σχολική στέγη, όσο και σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό να καλύπτεται κεντρικά από την Πολιτεία προκειμένου ισότιμα να παρέχονται ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την οικονομική επιφάνεια της οικογένειάς τους και τις οικονομικές ή μη δυνατότητες του Δήμου στον οποίο κατοικούν».