Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Δημοπρατήθηκε η κατασκευή Δημαρχείου της Αγ. Παρασκευής

on .

 
 
 
DHMARXEIO
 
 
 
Η δημοπράτηση της κατασκευής του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Αυγούστου από την Περιφέρεια Αττικης, που χρηματοδοτεί το έργο.
 
Μειοδότρια αναδείχτηκε κοινοπραξία εταιρειών με έκπτωση 49,11% (προϋπολογισμός προ εκπτώσεων 21.080.000€). 
 
Σημειώνεται ότι σήμερα ο Δήμος Αγ.Παρασκευης πληρώνει περί τα 400.000€ ετησίως για ενοικιαζόμενα κτίρια, ενώ το έργο προβλέπει 160 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων σε τρία υπόγεια επίπεδα.
 
Η κατασκευή σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2019.
 
Το οικόπεδο των 3.691 τ.μ. στο οποίο θα ανεγερθεί το Δημαρχείο έχει πρόσοψη επί της οδού Αγίου Ιωάννου 7-9.
 
Για τον σχεδιασμό του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε το 2003.
 
Στη συνέχεια εκπονήθηκαν όλες οι μελέτες εφαρμογής που ολοκληρώθηκαν σε τρία στάδια και έτυχαν όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τα εκάστοτε Δημοτικά Συμβούλια και της τελικής θεώρησης της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών. 
 
Το έργο, εντάχθηκε στις 22/11/2016 στα προς εκτέλεση έργα της Περιφέρειας Αττικής και ακολούθησαν οι διαδικασίες επικαιροποίησης των μελετών, υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης και προσυμβατικού ελέγχου.
 
Από πλευράς λειτουργικότητας το κτίριο θα εξυπηρετεί τον πολίτη επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση και εξυπηρέτηση του, καθώς και την άνετη και αξιοπρεπή χρήση από τους εργαζομένους. 
 
Από πλευράς συμβολικής θα είναι ανοικτό και οικείο σε κάθε δημότη, εκφράζοντας συγχρόνως το ειδικό βάρος του συμβολικά σημαντικότερου κτιρίου της πόλης.
 
Το Δημαρχείο θεωρείται ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο με πολλαπλά οφέλη για την Αγία Παρασκευή. Ειδικότερα:
 
1. Θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο κέντρο αναφοράς της πόλης.
 
2. Θα επιτρέψει την ενοποίηση των διάσπαρτων σήμερα σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια δημοτικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο 3.523 τ.μ. κατάλληλο και με σύγχρονες προδιαγραφές, με άμεσες συνέπειες τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, όπως και την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για τον Δήμο. Θα εξοικονομηθούν τουλάχιστον 400.000 ευρώ τον χρόνο, τα οποία θα ανταποδίδονται στην κοινωνία της πόλης με έργα.
 
3. Θα αναβαθμίσει τη πολιτιστική λειτουργία του Δήμου με τη σύγχρονη αίθουσα θεάτρου και εκδηλώσεων που περιλαμβάνει, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην όλη περιοχή. 
 
4. Θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης με τη δημιουργία 7.751 τ.μ. για θέσεις στάθμευσης στα τρία υπόγεια του.