Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Η ΔΡΑΣ.Ε σε δράση με… «κουτσό» και «αμάδες»

on .

draseamy

Την προηγούμενη Κυριακή το απόγευμα -και για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα- οι Δράσεις Εθελοντών (ΔΡΑΣ.Ε)  σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Και Κηδεμόνων των 5ου και 11ου δημοτικών σχολείων Αγίας Παρασκευής, οργάνωσαν παιχνίδια μεταξύ γονέων και παιδιών.

«Αυτή τη φορά, αφού φτιάξαμε και δείξαμε μια «αμάδα» στα παιδιά, παίξαμε αυτό το παιχνίδι, αλλά και άλλα πολλά, όπως το «κουτσό», λέει ο Αυγουστίνος Κάτσαρης, μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΔΡΑΣ.Ε».

«Επίσης, παίξαμε το «επτάπετρο» και γίναμε όλοι μια παρέα. Όλοι μας αναγνωρίσαμε τη σπουδαιότητα του κοινού χρόνου για παιχνίδι και διάδραση μεταξύ γονιού και παιδιού. Η δυνατότητα του παιχνιδιού χωρίς προπονητική και παιδαγωγική καθοδήγηση, παρά μόνο με το δόσιμο των κανόνων του παιχνιδιού, μάς επιφύλασσε έκπληξη, αφού είδαμε τα παιδιά να αυτοοργανώνονται, να αυτενεργούν, και να εφαρμόζουν μόνα τους τους κανόνες. Σιγά σιγά τα παιδιά άρχισαν να αντιλαμβάνονται και θέματα στρατηγικής του κάθε παιχνιδιού. Και το πιο σημαντικό; Τα παιδιά παρακολούθησαν τους γονείς τους να παίζουν σα μικρά παιδιά», καταλήγει ο κ. Κάτσαρης.

Στο τέλος αυτής της πιλοτικής δραστηριότητας θα εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τη μελλοντική παρέμβαση του ΔΡΑΣ.Ε. όσον αφορά την συνύπαρξη γονέων και μαθητών