Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Οι μαθητές τού 4ου δημοτικού σχολείου «σερφάρουν» με ασφάλεια

on .

mathitesmy

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η ενημερωτική ημερίδα για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα, στο 4ο δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής στις 29 Μαΐου.

Την ημερίδα παρακολούθησαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, σπουδαστές και όσοι επιθυμούσαν να ενημερωθούν για το θέμα αυτό.

Οι κίνδυνοι του διαδικτύου συζητήθηκαν σε αντίστοιχες ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Γεώργιο Παπαπροδρόμου κι εξειδικευμένους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σε πολλά σχολεία όλης της χώρας.

Οι θεματολογίες διαφοροποιήθηκαν ανάλογα με το κοινό και αφορούσαν:

-Την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

-Τις διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.

-Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.

-Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

-Τον κυβερνοπόλεμο και τη ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων.

-Την καμπάνια ενημέρωσης «SAY NO» της EUROPOL.

Οι ημερίδες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικότερων - καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.