Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ξεκινάει η ανάπλαση της Αιγαίου Πελάγους

on .

 

 
aigaiouΕγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης της οδού Αιγαίου Πελάγους προϋπολογισμού 1.300.000,00 €.Με το έργο αυτό η Αιγαίου Πελάγους θα αναπλαστεί πλήρως: με νέα πεζοδρόμια, σύγχρονο φωτισμό led, οδεύσεις τυφλών, νέο ασφαλτοτάπητα, ελεγχόμενη στάθμευση, διατήρηση και ανάδειξη του πρασίνου και πολλές άλλες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα του δρόμου.
Οπως περιγράφεται και στην πρόταση που υπέβαλε ο δήμος, ο δρόμος αυτός που αποτελεί κεντρική οδική αρτηρία και ενοποιεί το ιστορικό τετράγωνο της πόλης (Αγίου Ιωάννου, Αιγαίου Πελάγους, κεντρική και άνω πλατεία) σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με ελλιπή φωτισμό, κακές ασφαλτοστρώσεις και επικίνδυνα πεζοδρόμια.
Ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής ήταν από τους πρώτους που είχε ζητήσει έγκριση για την ανάπλαση του πολύπαθου αυτού κεντρικού δρόμου της πόλης. Αλλωστε τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης του προγράμματος για τη χρηματοδότηση δράσεων Αστικής Αναζωογόνησης σε Δήμους της χώρας, έχουν υποβληθεί συνολικά 130 προτάσεις από 106 Δήμους
Σύμφωνα με του πίνακες που δημοσίευσε το Πράσινο Ταμείο κατά την αξιολόγηση των προτάσεων που υποβλήθηκαν, προέκυψε η δυνατότητα προένταξης για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα 92 προτάσεων-έργων σε 83 Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτό της ανάπλασης της Αιγαίου Πελάγους στην Αγία Παρασκευή.
Τώρα, ο Δήμος θα πρέπει να υποβάλλει τα προβλεπόμενα πρόσθετα στοιχεία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξη και η δέσμευση του ποσού χρηματοδότησης.
Ως προς τις υπόλοιπες υποβληθείσες προτάσεις και από τους υπόλοιπους Δήμους, η αξιολόγηση συνεχίζεται ώστε να δοθεί η δυνατότητα διευκρινήσεων και η τεκμηρίωση σημαντικών στοιχείων των προτάσεων, διαδικασία που θα οδηγήσει σε ασφαλέστερη κρίση από την πλευρά των υπηρεσιών του Πράσινου Ταμείου.