για Νewsletter    

Εκτύπωση

Mετρήσεις ακτινοβολίας από κεραίες κινητής στα σχολεία από τον ΣΒΑΠ

on .

keraiasxoleioc

Με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών από την υπερέκθεσή τους στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία η οποία εκπέμπεται από τις εγκαταστάσεις κινητής τηλεφωνίας, ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη συνεχίζει τις μετρήσεις στα σχολεία των Δήμων-Μελών του. 
Εξειδικευμένος συνεργάτης του Σ.Β.Α.Π. με τον ιδιόκτητο εξοπλισμό του Συνδέσμου καταγράφει τις εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε όλο το εγκατεστημένο δίκτυο κεραιών που γειτνιάζει με τα σχολεία των Δήμων-Μελών και τους λοιπούς ευαίσθητους κοινωνικούς χώρους.
Σκοπός του προγράμματος είναι ο εντοπισμός τυχόν υπέρβασης των ορίων ασφαλούς έκθεσης σε εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για το κοινό και ανάλογα να ενεργήσει ο δήμος.

keraiasxoleio

Από το Μάιο του 2017 έχουν πραγματοποιηθεί μετρήσεις σε 300 σχολεία και συγκεκριμένα στους δήμους Παλλήνης, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Μαρκοπούλου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Αγ. Παρασκευής, ενώ συνεχίζεται στο νέο μέλος του Συνδέσμου, τον Δήμο Πεντέλης. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων, αποστέλλονται στους Δήμους προς ενημέρωσή τους.

keraiasxoleiob