Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Σε εξέλιξη ο Συμμετοχικός Σχεδιασμός προαυλίων σχολείων της Αγ. Παρασκευής

on .

proaylia sxoliwn

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Πρόγραμμα Συμμετοχικού Σχεδιασμού για την ανάπλαση του προαυλίου των 2ου Δημοτικού Σχολείου και 5ου Νηπιαγωγείου στον Αι Γιάννη, πρόγραμμα που έγινε έργο και έχει ήδη υλοποιηθεί με επιτυχία με ανάπλαση του προαυλίου του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 13ου Νηπιαγωγείου στο Κοντόπευκο.

Στόχος του Συμμετοχικού Σχεδιασμού είναι να καταγραφούν οι προτάσεις και ιδέες των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, βάσει των οποίων η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα εκπονήσει τη μελέτη για υλοποίηση του έργου ανάπλασης του προαυλίου των Σχολείων.

Πρώτα ξεκίνησαν τα μικρότερα παιδιά, του 5ου Νηπιαγωγείου και των τριών πρώτων τάξεων του 2ου Δημοτικού. Τα παιδιά, μετά από συμπλήρωση ερωτηματολογίων και εκτενή συζήτηση για τον χώρο και την καθημερινότητα του σχολείου, ζωγράφισαν τις προτάσεις και τα όνειρά τους για τον χώρο του σχολείου τους.

Σειρά έχουν οι μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού, με το «Δέντρο Ιδεών» μέσω του οποίου θα αναδειχθούν τα θετικά και τα αρνητικά του προαύλιου χώρου και οι προτάσεις των παιδιών για την αναδιαμόρφωσή του.