Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Kαθαίρεση αντιδημάρχου κ. Πετσατώδη: τα γεγονότα που οδήγησαν στη ρήξη

on .

petsatodi

Φαίνεται πως η απόφαση αγοράς του Κτήματος Ιόλα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου άνοιξε τον ασκό του αιόλου στην διοίκηση του δήμου, παρά τη διαφαινόμενη ομοφωνία, με αποτέλεσμα τη ρήξη μεταξύ του Δημάρχου και της κ. Πετσατώδη, αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, η οποία καθαιρέθηκε από τη θέση της. Την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών θα κρατήσει ο ίδιος ο κ. Σταθόπουλος.

Διαβάστε εδώ το χρονικό των δηλώσεων που οδήγησαν στην ανάκληση της κ. Πετσατώδη:

 

Η Επιστολή της Αντιδημάρχου:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Δήμαρχε,
Την Παρασκευή 21/7/2017 με κάλεσες στο γραφείο σου και μου ζήτησες προφορικά να καταθέσω εγγράφως, το αργότερο ως το μεσημέρι της ίδιας μέρας, την παραίτησή μου από τη θέση της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς, κατά τα λεγόμενά σου, η στάση μου και η τοποθέτησή μου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση της απευθείας αγοράς του κτήματος Ιόλα ήταν η «απόλυτη προσβολή» στο πρόσωπό σου.
Πώς γίνεται όμως να ζητάς την παραίτησή μου – και μόνο τη δική μου – όταν την έγγραφη αναλυτική πρόταση που καταθέσαμε από κοινού με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, κ. Ι. Σιδέρη για την απόκτηση και την αξιοποίηση του κτήματος Ιόλα, την υιοθέτησες στο σύνολό της και υπερψηφίστηκε τόσο από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της Παράταξής μας όσο και από δύο ακόμα παρατάξεις, γεγονός που ανέδειξες και ο ίδιος στο δελτίο τύπου που εξέδωσες; Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι κάτι δεν «κολλάει» εδώ…
Τι συμβαίνει Δήμαρχε;
Τον Σεπτέμβριο του 2014 μου εμπιστεύτηκες τη θέση της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και έκτοτε εκπληρώνω με περισσή προσήλωση και αφοσίωση τα καθήκοντά μου. To γεγονός αυτό αποδεικνύεται από τη δική σου απόφαση να με επιβραβεύσεις για το έργο μου εμπράκτως, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη σου στο πρόσωπό μου και επιλέγοντας να με διατηρήσεις στη θέση αυτή ως τη λήξη της θητείας σου, το 2019.
Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες που κρύβονται πίσω από το αίτημά σου να καταθέσω την παραίτησή μου; Cui bono;
Μήπως η απόφασή σου σχετίζεται με τους κύκλους των "έμπιστων" συμβούλων σου που καιρό τώρα με διαβάλλουν συστηματικά, προσβάλοντας και εκθέτοντας ουσιαστικά τον ίδιο τον Δήμαρχο της πόλης; Μήπως σχετίζεται με εκείνους τους κύκλους των "έμπιστων" συμβούλων σου που αντιμετωπίζουν την πόλη μας ως προσωπική τους υπόθεση και την Παράταξή μας ως τσιφλίκι;
Μήπως πάλι, η όλη υπόθεση έχει ως στόχο τη δική μου παραδειγματική τιμωρία, επειδή τελικά δεν είμαι το πειθήνιο όργανο που πιστέψατε ότι θα ήμουν λόγω φύλου και ηλικίας και τόλμησα να αμφισβητήσω τον ισχυρισμό περί εξάντλησης των περιθωρίων διαπραγμάτευσης για την απόκτηση του κτήματος Ιόλα; Μήπως επειδή κυριολεκτικά παρακάλεσα (τόσο στη δημοτική ομάδα όσο και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου), εν μέσω πρωτοφανούς εκφοβισμού, για την απόσυρση του θέματος ώστε η πρόταση για την απόκτηση και αξιοποίηση της Βίλας Ιόλα να είναι τεχνικά και οικονομικά εμπεριστατωμένη και να αποτελεί προϊόν μελέτης, με μοναδικό σκοπό μου την κατάκτηση της συναίνεσης του Δημοτικού Συμβουλίου και τη δική σου προστασία;
Αν πάντως ζητάς την παραίτησή μου απλώς επειδή όντως προσβλήθηκες προσωπικά, θα σου απαντήσω ευθέως ότι έχω μάθει να λειτουργώ πολιτικά και όχι με το θυμικό μου. Ως εκ τούτου δεν δέχομαι αυτόν τον λόγο ως αρκετό για να υποβάλω την παραίτησή μου, η οποία γνωρίζεις εξάλλου πολύ καλά ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σου.
Ποια είναι η αλήθεια λοιπόν Δήμαρχε; Πιστεύω ότι τόσο εγώ όσο και οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής δικαιούμαστε να μάθουμε.

Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
και Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
Ελισάβετ Πετσατώδη

Η απάντηση του Δημάρχου:

 

Αγαπητή Ελισάβετ,
Νομίζω ότι μετά και τη σημερινή σου επιστολή, απάντησες η ίδια στο πρώτο σου γιατί, στο γιατί, δηλαδή, ζητήθηκε η παραίτησή σου.
Οι λόγοι είναι πολλοί, περιγράφονται άλλωστε και στο επίσημο κείμενο ανάκλησης της απόφασης ορισμού σου στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών.
Όπως καταλαβαίνεις, η χωρίς εντάσεις και προσβολές συνεργασία, η συνεργασία με αυτοκριτική και ταπεινότητα είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία οποιασδήποτε ομάδας. Δεν είναι η στάση σου στη Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου για τον Ιόλα η αιτία της ανάκλησης, παρότι σε αυτό το ζήτημα προστατεύσαμε το μείζον, την απόκτηση δηλαδή του κτήματος, από το έλασσον, που θα έθετε σε κίνδυνο την υλοποίηση της κορυφαίας, για την κοινωνία και τη Δημοτική μας κίνηση, επιλογής.
Αγαπητή Ελισάβετ,
Στην πολιτική και στη συνεισφορά μας στα κοινά όλοι κρινόμαστε κάθε μέρα. Θα σου έλεγα, λοιπόν, να δεις -και να δούμε όλοι μαζί- τι πήγε λάθος και φτάσαμε στη σημερινή απόφαση.
Η πιο εύκολη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να κατασκευάσουμε εχθρούς και να πολεμάμε ανεμόμυλους. Αυτό δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Σε ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας, παρά τα προβλήματα, και θέλω και εύχομαι να έχουμε συνέχεια.
ΥΓ.: Νομίζω ότι θα πρέπει να ξαναδείς το κείμενό σου, ιδιαίτερα στο κομμάτι που αναφέρεται σε πειθήνιο όργανο λόγω φύλου και ηλικίας. Μια τέτοιου είδους πολεμική δεν σου αξίζει να την χρησιμοποιείς.

ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

 

Δελτίο Τύπου του Δήμου για την ανάκληση της κ. Πετσατώδη:

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος αποφάσισε σήμερα 24/7 (αρ. αποφ. 374 / 2017) την ανάκληση του ορισμού από τη θέση Αντιδημάρχου της κ. Ελισάβετ Πετσατώδη.
Οι λόγοι ανάκλησης της Αντιδημάρχου όπως περιγράφονται στην απόφαση του Δημάρχου είναι οι εξής:
1. Έλλειψη πνεύματος και διάθεσης συνεργασίας με το Δήμαρχο, που αναιρεί την εμπιστοσύνη
και την αρχή της επικουρικότητας στα καθήκοντα του Δημάρχου από πλευράς Αντιδημάρχων.
2. Απαξιωτική, ανάρμοστη, προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά προς το πρόσωπο
του Δημάρχου, αμφισβητώντας έμπρακτα το θεσμικό του ρόλο, με αποκορύφωμα τις κατ΄
επανάληψη – παρουσία πολλών – φωνασκίες και θορυβώδεις αποχωρήσεις από το γραφείο
Δημάρχου, αλλά και τους διαδρόμους του Δημαρχιακού Μεγάρου, με χαρακτηρισμούς για το
Δήμαρχο.
Τις αρμοδιότητες που είχαν ανατεθεί στην κ. Πετσατώδη (με την 65/2017 απόφαση του Δημάρχου για τον ορισμό της ως Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών) από τη σημερινή ημερομηνία ασκεί ο ίδιος ο Δήμαρχος.