Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 11:42

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τίμησε τον σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη

Ήταν το 1986, όταν ο Γιάννης Δεγαΐτης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, ανέλαβε να δημιουργήσει την Ομάδα Θεάτρου του, τότε, Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Από τότε όλες οι Δημοτικές Αρχές, αναγνωρίζοντας τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία του, τον εμπιστεύθηκαν για να ψυχαγωγεί και να παράγει πολιτισμό για τους κατοίκους της πόλεως και για να κάνει γνωστή την πόλη μας, στον τομέα του, σε ολόκληρη την Αττική και όχι μόνο.

Ο Γιάννης Δεγαΐτης, σπούδασε Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (1964-67). Βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης από το 1967 έως τον Απρίλιο του 2000. Δίδαξε Υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης - Θεάτρου Τέχνης - Καρόλου Κουν από το 1981 έως το 2000, στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Νέου  Ελληνικού Θεάτρου - Γιώργου Αρμένη και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Τζένη Καρέζη" του Κώστα Καζάκου την περίοδο 2000-01.

Με τις ενέργειές του, η Ομάδα Θεάτρου του ΠΑΟΔΑΠ, έγινε ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής. Από το 2021, σε συνεργασία με την σημερινή διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ, ίδρυσε την Θεατρική Σκηνή για παιδιά, που παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις για τα παιδιά των Δημοτικών μας Σχολείων.

Η Δημοτική Αρχή, δια του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), λίγο πριν την έναρξη της τελευταίας, για φέτος, παραστάσεως της Ομάδος Θεάτρου μας, τίμησε τον Σκηνοθέτη - Ηθοποιό - Άνθρωπο Γιάννη Δεγαΐτη, για την επί 37 συναπτά έτη πολύτιμη προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλεώς μας, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμη. Την τιμητική πλακέτα του επέδωσε, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και νέος επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» κ. Βασίλης Σάρκουλας.

Παρόντες, επίσης, ήσαν: Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρος Παπασπύρος, η Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κα Μάνια Βλαχογιάννη, ο τ. Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανδρέας Γκιζιώτης, ο επί πολλά έτη συνεργάτης του-σκηνογράφος κ. Άρης Γεωργακόπουλος, ηθοποιοί από παλαιότερες παραστάσεις της Ομάδος Θεάτρου και πολλοί θεατές, που καταχειροκρότησαν τον τιμώμενο.

Σπύρος Παπασπύρος
Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.